Soorten uitvaartverzekeringen

Wanneer u op uw leven een uitvaartverzekering afsluit, dan hebben uw nabestaanden recht op uitkering. Er zijn verschillende soorten (of vormen) van uitkering mogelijk.

Zo kan de verzekering een bedrag uitkeren aan de nabestaanden of kan de verzekering 1 of meerdere diensten leveren. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. 

Kapitaalverzekering

Na uw overlijden wordt er een bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zij kunnen daarmee de uitvaart betalen. De hoogte van de uitkering hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.

Naturaverzekering

Na uw overlijden ontvangen uw nabestaanden geen geld, worden goederen en diensten die bij de uitvaart horen geleverd. In veel gevallen biedt de verzekeraar een basispakket aan met de standaardonderdelen van een uitvaart. Het is mogelijk om voor aanvullende diensten of mogelijkheden een aanvullende verzekering (of uitbreiding) af te sluiten.

Koopsom uitvaartverzekering

In plaats van een premie per maand (of andere termijn) legt u eenmalig een bedrag in bij de verzekeraar. Van dit geld wordt uw uitvaart (of een deel daarvan) vergoed.